Biszkopt z ananasem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z czterech jaj, około 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru i 2 łyżeczek proszku do pieczenia pieczemy bardzo cienki biszkopt. Należy go piec w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Gdy ciasto będzie się piekło, przyrządzamy krem, z budyniu, soku z puszki, czterech żółtek, pięciu łyżek cukru ugotować i ostudzić budyń. Dodać uprzednio rozpuszczone masło, wymieszać a na koniec pokroić na kawałki plasterki ananasa i dodać do całości.

Krem ananasowy wylewamy na nasączony biszkopt. Przygotowujemy bezę: z czterech białek, szklanki cukru ubijamy sztywną pianę, dodajemy wiórki, mieszamy i pieczemy. Beza powinna być pieczona w formie o kształcie biszkopta. Bezę pieczemy do 40 minut w temperaturze 180 stopni. Kładziemy ją na kremie. Ciasto można schłodzić np. w lodówce.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 556
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z ananasem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.