• apette.pl
  • Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć oba blaty sokiem z brzoskwiń. Część brzoskwiń pokroić w kostkę, resztę w plasterki.
Śmietanę ubić z cukrami, doprawić sokiem z cytryny, połączyć z ostudzoną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną.
Wyłożyć ubitą kremówkę, zostawiając ok. 2-3 łyżek na wierzch. W śmietanę powrzucać kostki brzoskwini, ew. rodzynki. Przykryć drugim blatem. Posmarować pozostałą śmietaną. Ułożyć plasterki brzoskwiń, udekorować rodzynkami. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 32
Wyświetlenia: 735
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami i galaretką
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami i galaretką
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.