Biszkopt z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st c. Jajka ubić z cukrem ok. 3 minut. Dodać pozostałe składniki, zaczynając od płynnych, a na końcu mąkę z proszkiem. Formę do ciasta wysmarować masłem i wysypać tartą bułką lub mąką. Wlać ciasto. Poukładać na nim owoce. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut. Po tym czasie należy sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto się upiekło - jeśli patyczek wbity w ciasto jest suchy - ciasto jest upieczone. Ostudzić. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 911
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Biszkopt z truskawkami
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-30
Biszkopt z truskawkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.