Bliny drożdżowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozczynić część mąki na mleku z drożdżami - postawić ciasto w ciepłym miejscu, aby wyrosło. Dodać 3 rozmieszanie jaja, łyżkę tłuszczu, posolić, wsypać resztę mąki i dokładnie wyrobić. Gdy ciasto wyrośnie, kłaść łyżką bliny i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać ze śmietaną i posypane posiekanymi jajami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 579
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bliny drożdżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.