Bombolki z miodem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przygotowujemy zaczyn z mleka, drożdży, 3 łyżek mąki i cukru. Gdy nam wyrośnie dokładamy jajka, pozostałą mąkę a na samym końcu roztopione masło lub margarynę. Wykrawamy z ciasta małą literatką bombolki, które odstawiamy do wyrośnięcia, a gdy podwoją swoją objętość smarujemy je białkiem i pieczemy na brytfannie. Pieczemy na złoty kolor po czym wyjmujemy i układamy na rondlu. Przykrywamy. Topimy miód i masło, po czym polewamy nimi bombolki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1564
Data dodania: 2010-10-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bombolki z miodem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.