Brzoskwinie w syropie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Brzoskwinie umyć, włożyć na minutę do wrzątku, zdjąć skórkę. Zagotować wodę (4 szklanki) z cukrem i cynamonem, włożyć owoce i gotować 5 minut. Następnie brzoskwinie przełożyć do słoików i zalać syropem. Słoiki zakręcić. Pasteryzować słoiczki ok. 20 minut na wolnym ogniu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1441
Data dodania: 2011-04-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Brzoskwinie w syropie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.