Budyń z wiórkami czekoladowymi

Ocena przepisu

Opis

Dobry i szybki przepis na przygotowanie budyniu. Przydaje się gdy na opakowaniu nie zostały zamieszczone informacje jak go przyrządzić.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Odmierzamy pół szklanki mleka, wsypujemy do niej zawartość torebki z budyniem, najlepiej żeby budyń był śmietankowy bądź waniliowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko wlewamy do rondelka, dodajemy łyżkę masła i zagotowujemy. Aby masło dobrze się rozpuściło należy mleko przez chwilę mieszać. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek, w czasie wlewania należy szybkimi ruchami mieszać. Przygotowujemy salaterki, najlepiej żeby były schłodzone zimna wodą i wlewamy do nich budyń. Czekoladę kruszymy i dekorujemy nią budyń. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1175
Data dodania: 2010-06-10

Zdjęcia

Budyń z wiórkami czekoladowymi
frogger#

Dodane przez:

frogger

2010-06-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Budyń z wiórkami czekoladowymi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.