Budyń z wiórkami czekoladowymi
Opis
Dobry i szybki przepis na przygotowanie budyniu. Przydaje się gdy na opakowaniu nie zostały zamieszczone informacje jak go przyrządzić.
Składniki
Sposób przyrządzenia
Odmierzamy pół szklanki mleka, wsypujemy do niej zawartość torebki z budyniem, najlepiej żeby budyń był śmietankowy bądź waniliowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko wlewamy do rondelka, dodajemy łyżkę masła i zagotowujemy. Aby masło dobrze się rozpuściło należy mleko przez chwilę mieszać. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek, w czasie wlewania należy szybkimi ruchami mieszać. Przygotowujemy salaterki, najlepiej żeby były schłodzone zimna wodą i wlewamy do nich budyń. Czekoladę kruszymy i dekorujemy nią budyń. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty