Bułeczki po angielsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło rozetrzeć z mąką i proszkiem do pieczenia, aż mieszanina będzie przypominać bułkę tartą. Dodać cukier i wyrobić ciasto, wlewając porcjami mleko. Ciasto rozwałkować na grubość 2cm i foremką wycinać z niego okrągłe ciastka. Piec je na wysmarowanej tłuszczem blasze przez kwadrans, do otrzymania złotego koloru. Wystudzić, przekroić na pół, przełożyć dżemem i ubitą śmietaną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 892
!Marysia

!Marysia

Data dodania: 2008-12-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bułeczki po angielsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.