Bułeczki pomidorowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z bułek odkrawamy wierzchy i wyjmujemy miąższ. Wkładamy go do miseczki i zalewamy mlekiem. Wydrążone bułki smarujemy cienko masłem na zewnątrz i od wewnątrz. Cebulę pokrojoną kostkę i smażymy na oleju, a gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, dodajemy namoczony miąższ z bułek i dusimy, aż powstanie gęsta masa. Masą pomidorową nadziewamy bułki, w nadzieniu robimy dołek, wbijamy jajko i posypujemy przyprawami. Bułki wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 160-170 stopni c. Białko powinno się ściąć, a bułki zrumienić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1453
Data dodania: 2010-02-05

Zdjęcia

Bułeczki pomidorowe
tulipan#

Dodane przez:

tulipan

2010-02-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bułeczki pomidorowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.