Bułeczki z makiem

Ocena przepisu

Składniki

do masy makowej

Sposób przyrządzenia

Z 3 łyżek mąki, drożdży, cukru i 1/2 szklanki ciepłego mleka zrobić rozczyn. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 15 min. Następnie do rozczynu dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto. Odstawić na ok 1h. Do gotowej masy z puszki dodać ubite 2 białka. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, jeszcze chwilę wyrobić. Odrywać małe części i nakładać masę makową. Formować małe bułeczki. Układać na blaszce wyłożoną pergaminem. Pozostawić na ok 10 min. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez ok. 15-20 min. Gdy bułeczki ostygną, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 366
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Bułeczki z makiem
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bułeczki z makiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.