Bułeczki żytnie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jaja utrzeć z miodem, dodać szklankę ciepłej wody, roztopione masło, sól, drożdże oraz mąkę razową rozprowadzić nieco wodą lub mlekiem. Wyrobić gęste ciasto i pozostawić, aby wyrosło. Następnie uformować malutkie bułeczki i ułożyć je na blasze. Gdy bułeczki trochę podrosną, posmarować jajem rozbitym z wodą i upiec. Upieczone bułeczki posypać cukrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1780
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Bułeczki żytnie
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bułeczki żytnie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.