Bułki paryskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozmieszać drożdże z cukrem do całkowitego rozpuszczenia. Wsypać mąkę do misy, dodać olej, wodę i rozpuszczone drożdże. Posolić ciasto. Mikserem wyrabiać ciasto z początku powoli, później na 2 stopniu, dopóki ciasto nie stanie się gładkie i przestanie się przylepiać do brzegów. Przykryć miskę z ciastem i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wygnieść ciasto i uformować dwie długie bułki. Położyć je na posmarowanej tłuszczem blasze. Posmarować bułki olejem i posypać do smaku sezamem. Po 20 minutach wstawić je do rozgrzanego piekarnika. Piec, aż się dobrze zarumienią.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1131
Data dodania: 2010-08-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bułki paryskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.