Buraczki do obiadu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraczki ugotować w wodzie lub na parze. Miękkie buraczki zetrzeć na tarce jak do placków ziemniaczanych. Do utartych buraczków dodać mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć buraczki, chwilę podgrzewać, dodać ocet i przesmażyć około 5 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 700
Data dodania: 2011-05-27

Zdjęcia

Buraczki do obiadu
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraczki do obiadu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.