Buraczki konserwowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraczki oczyścić z piasku i dokładnie wyszorować. Przełożyć do garnka, zalać dosyć dużą ilością wody i ugotować, aż zaczną robić się miękkie - u mnie około godziny. W rondelku podgrzać wodę, dodać przyprawy i zagotować, dolać ocet i już nie gotować. Buraki wyjąć , ostudzić i obrać. Przełożyć do słoików, i zalać octową zalewą. Pasteryzować każdy słoik 20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 664
Data dodania: 2011-06-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraczki konserwowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.