Buraczki nadziewane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki dokładnie myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Miękkie buraki studzimy, obieramy, wydrążamy środki łyżką, posypujemy przyprawami do smaku. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy, mielimy. Morele i śliwki moczymy w wodzie, kroimy w paseczki, łączymy z bułką, rodzynkami i żółtkiem. Farsz przekładamy do buraczków, układamy buraki w naczyniu żaroodpornym, polewamy śmietaną, zapiekamy w piekarniku kilkanaście minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 827
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraczki nadziewane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.