Buraczki zasmażane

Ocena przepisu

Opis

Jedna z moich ulubionych surówek.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki gotujemy aż będą miękkie. Tak około 1,5h.
Następnie studzimy, obieramy i ścieramy na tarce.
Rozgrzewamy olej i wrzucamy utarte buraczki. Chwile smażymy, po czym przyprawiamy sola, pieprzem i wlewamy ocet winny.
Jak buraczki wchłoną ocet wsypujemy mąkę i mieszamy, aby się przesmażyła. Podajemy na gorąco.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 26584
Data dodania: 2008-12-19

Zdjęcia

Buraczki zasmażane
xell#

Dodane przez:

xell

2007-07-10
Buraczki utarte.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Buraczki zasmażane

2012-07-24 12:55:57

Z mąką jeszcze nie robiłam, ale spróbuję ponieważ lubię takie buraczki.

2012-01-19 13:03:12

najbardziej mi smakują takie buraczki z kotletami mielonymi :) pycha!!!

2011-12-13 14:56:13

wypróbowałam przepis i polecam!bardzo smaczne,chociaż ja dodałam tylko 1 łyżkę mąki...pycha...

2010-06-01 12:28:00

A ja dodaję sok z cytryny.
!gabi#

!gabi

2010-01-14 16:01:01

Ale to nie jest surówka;-( jak sama nazwa wskazuje, surówka jest z surowych warzyw, a te buraki są ugotowane. co na szczęście nie zmienia faktu, że pyszne
!Asia#

!Asia

2009-06-29 08:45:22

Bardzo smaczne do drobiu jak znalazl, polecam lub do schabu, pychotka..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.