Buraki w śmietanie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gotujemy buraki, obieramy i ścieramy na tarce z małymi oczkami. Wkładamy do garnka i podgrzewamy starte buraki. Dodajemy zmiażdżony czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i dodajemy mąkę. Mieszamy dokładnie. Dodajemy śmietanę wymieszaną z majonezem i ponownie mieszamy. Podajemy na ciepło jako dodatek do dań głównych.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 580
Data dodania: 2011-07-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraki w śmietanie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.