• apette.pl
  • Camembert z prażoną cebulką, karmelizowanymi gruszkami i borówkami

Camembert z prażoną cebulką, karmelizowanymi gruszkami i borówkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

PANIEROWANE TRÓJKĄCIKI CAMEMBERTU: Schłodzony ser pokroić na osiem trójkącików. Następnie panierować w mące, jajku roztrzepanym z solą, pieprzem i mlekiem, potem obtoczyć w bułce tartej i odstawić do schłodzenia. Ser usmażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.

PRAŻONA CEBULKA: Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki, oprószyć mąką i usmażyć na oleju do chrupkości. Usmażoną wyłożyć na ręcznik papierowy.

KARMELIZOWANE GRUSZKI: Na patelni rozgrzać masło, włożyć plastry gruszek i posypać łyżką cukru. Dusić 7-8 minut, aż owoce będą miękkie i ładnie przyrumienione.

BORÓWKI: Umyte borówki zagotować z pozostałym cukrem (1 łyżką), jeśli surowe – podlać je wodą ok. 3 łyżki. Gotowe schłodzić.

Smażone trójkąciki z sera camembert poda­wać na ciepło ze schłodzonymi bo­rówkami i/lub karmelizowanymi gruszkami oraz krążkami cebuli.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 671
Data dodania: 2011-04-28

Zdjęcia

Camembert z prażoną cebulką, karmelizowanymi gruszkami i borówkami
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-04-28
Camembert z prażoną cebulką, karmelizowanymi gruszkami i borówkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Camembert z prażoną cebulką, karmelizowanymi gruszkami i borówkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.