Chiński makaron z brokułami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czyścimy brokuły, myjemy je i rozdzielamy na części. Warzywa wrzucamy do osolonej, wrzącej wody. Garnek nakrywamy przykrywką, zmniejszamy pod nim ogień i gotujemy tak prze około 10 minut. Studzimy oraz kroimy w średnią kostkę. Makaron z torebek łamiemy i przekładamy do naczynia, przyprawiamy go i zalewamy dwoma szklankami wrzątku. Mieszamy i zostawiamy pod przykryciem do całkowitego wystygnięcia. Obieramy czosnek a następnie go miażdżymy. Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy i odkładamy do lodówki. Podawać po schłodzeniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1457
Data dodania: 2010-07-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Komentarze

Do przepisu na: Chiński makaron z brokułami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.