Chleb z ziarnami

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka 1 kg
  • woda ciepła 4 szkl
  • drożdże 10 dag
  • cukier 3 łyżki
  • sól 3 łyżeczki
  • ziarno słonecznika 1 szkl
  • siemie lniane 1 szkl
  • pestki dyni 1 szkl

Sposób przyrządzenia

Drożdże kruszymy, posypujemy cukrem, ucieramy aż się rozpuszczą. Dodajemy ciepłą wodę, sól, mąkę, wsypujemy pozostałe składniki, mieszamy. Pozostawiamy do podrośnięcia. Ciasto przekładamy do wysmarowanej formy tłuszczem, odstawiamy ponownie do podrośnięcia. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 1466
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chleb z ziarnami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.