Chleb żytni klasyczny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozetrzeć, wymieszać w niewielkiej ilości letniej wody. Dodać tłuszcz, miód i sól, wymieszać. Wsypać mąkę, wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Wyłożyć na stolnicę, chwilę wyrabiać, podzielić na dwie części i uformować dwa podłużne chleby. Przykryć lnianą ściereczką i zostawić na 40 minut do wyrośnięcia. Piec około 20 minut w temperaturze 225 stopni.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 447
Data dodania: 2011-09-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chleb żytni klasyczny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.