Chłodnik z botwiny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Botwinę kroimy na kawałki, zalewamy gotującym się bulionem, po czym gotujemy jeszcze przez 8-10 minut. Po ugotowaniu i ostygnięciu całość miksujemy, przyprawiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, solą oraz pieprzem i ponownie miksujemy. Wywar wstawiamy do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu, mieszamy z śmietaną, pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami, posiekaną cebulą i przepuszczonym przez prasę czosnkiem. Możemy ponownie zmiksować przed podaniem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 440
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chłodnik z botwiny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.