Chłodnik z pomidorów

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Parzymy pomidory, obieramy ze skórki, kroimy, przekładamy do rondla, dodajemy masło, przyprawiamy pieprzem i solą, dusimy na wolnym ogniu przez około kwadrans. Chłodne pomidory przecieramy przez sitko, dodajemy sos, wlewamy jogurt i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką z pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 513
Data dodania: 2011-07-02

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chłodnik z pomidorów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.