Ciasteczka bazylejskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sparzone i obrane migdały zemleć, czekoladę utrzeć na tarce. Białka ubijać na sztywną pianę, dosypując po trochu cukier puder; na końcu wlać wiśniak. Wymieszać z utartą czekoladą i cynamonem oraz migdałami i wyrobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy i foremką wycinać ciasteczka. Piec na małym ogniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 996
Data dodania: 2010-07-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasteczka bazylejskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.