Ciasteczka cytrynowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Migdały parzymy gorąca wodą, obieramy ze skórek, drobno siekamy. 4 jajka gotujemy na twardo, obieramy, wyjmujemy żółtka. Mąkę łączymy z mąką ziemniaczaną dodajemy masło, 2 żółtka surowe i żółtka ugotowane, cukier puder, startą skórkę cytrynową i odrobinę soku z cytryny.

Zagniatamy ciasto, pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/2 cm, wycinamy różne kształty ciasteczek, smarujemy rozbitym jajkiem, posypujemy cukrem, nakładamy migdały.

Pieczemy kilkanaście minut w rozgrzanym do 17 stopni piekarniku. Podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1077
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasteczka cytrynowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.