Ciasto bananowo-orzechowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło rozpuścić w rondelku. Ostudzić. Do miski przelać masło i utrzeć razem z cukrami na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku, dokładnie utrzeć. Na końcu dodać rozgniecione widelcem banany. Mąkę wymieszać z sodą, gałką muszkatołową, solą i dodać stopniowo do masy cały czas mieszając. Na końcu dodać pokrojone orzechy. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym. Piec około 50 minut, pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 445
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto bananowo-orzechowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.