Ciasto na pierogi

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przesiewamy mąkę wsypujemy do miski. Wlewy gorącą wodę i mieszamy drewnianą łyżką dodajemy sól. Następnie wyrabiamy ciasto aby było elastyczne i odchodziło od rąk. Tak przygotowane ciasto odkładamy na ok 20 min. Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy krążki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 40
Wyświetlenia: 501
Data dodania: 2011-10-27

Zdjęcia

Ciasto na pierogi
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto na pierogi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.