Ciasto ucierane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Margarynę dokładnie utrzeć. Dodawać po troszku cukier, mąkę z proszkiem, śmietanę i po żółtku ciągle ucierając. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Włożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 50 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 701
Data dodania: 2011-01-25

Zdjęcia

Ciasto ucierane
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto ucierane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.