Ciasto w prążki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło utrzeć z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Żółtka oddzielić od białek. Dodawać do ciasta po jednym żółtku i jednej łyżeczce oleju, ciągle mieszając. Ubić pianę z białek, po czym delikatnie i dokładnie wmieszać do ciasta. Ciasto podzielić na 4 części, do każdej kolejno dodać: mak, kakao, budyń i kisiel - uzyskamy 4 kolory ciasta. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i na przemian po łyżce wykładać warstwy z czterech kolorów do wyczerpania się ciasta.
Rozgrzać piekarnik do 190 st.C. Piec 45 min. - jeśli ciasto zacznie szybko nabierać koloru przykryć ciasto folią aluminiową.
Po wystudzeniu polukrować, bądź polać polewą czekoladową.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1011
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Ciasto w prążki
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto w prążki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.