Ciasto z brzoskwiniami

Ocena przepisu

Składniki

biszkopt makowy

masa

  • masło ekstra 1/2 kostki
  • kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
  • cukier puder do smaku

biszkopt jasny

dodatkowo

  • masa makowa 1 puszka
  • gotowa polewa czekoladowa 1 puszka
  • brzoskwinie 1 puszka

Sposób przyrządzenia

Biszkopt makowy: białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz suchy mak, całość dokładnie miksujemy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy 30 minut w temp. 180*c. W ten sam sposób przygotowujemy z podanych składników biszkopt jasny, również pieczemy 30 minut w temp. 180*c. Masa: kawę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody. Masło ucieramy z odrobiną cukru pudru, dodajemy przestudzoną kawę, masę dzielimy na dwie części. Brzoskwinie osączamy z zalewy. Ułożenie ciasta:
-biszkopt makowy
-część masy kawowej
-masa makowa
-pokrojone w plasterki brzoskwinie
-pozostała część masy kawowej
-biszkopt jasny
-gotowa polewa czekoladowa przyrządzona wg przepisu na opakowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1976
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Ciasto z brzoskwiniami
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-03-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z brzoskwiniami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.