Ciasto z makiem

Ocena przepisu

Opis

Ciasto z makiem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, jajka, żółtek, cukru, margaryny, śmietany i proszku do pieczenia zarobić kruche ciasto. Schłodzić ok 30 minut w lodówce. Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia. W garnuszku rozgrzać miód, dodać orzechy i chwilę ogrzewać. Przestudzić, dodać do maku razem z namoczonymi rodzynkami. Wszystko dokładnie wymieszać. Schłodzonym ciastem wylepić blaszkę. Wyłożyć mak na wierzch i piec ok 45 minut. Mandarynki obrać i podzielić na części. Układać na wystudzonym cieście. Całość zalać galaretką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 1188
Data dodania: 2011-05-06

Zdjęcia

Ciasto z makiem
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-06
Ciasto z makiem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z makiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.