Ciasto z masą budyniową

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa

Sposób przyrządzenia

Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Następnie jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę.
W międzyczasie gotujemy budynie na mleku, słodzimy odrobinę do smaku.
Jabłka obieramy, kroimy w cząstki.
Na ciasto w blaszce wylewamy połowę masy budyniowej, wykładamy pokrojone jabłka, wylewamy resztę masy.
Wierzch wylepiamy pozostałym ciastem.
Pieczemy w temp. 170*C 40-45 minut.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 374
Data dodania: 2011-08-28

Zdjęcia

Ciasto z masą budyniową
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z masą budyniową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.