Ciasto z masą mandarynkową

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz żółtka, a po zmiksowaniu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 25-30 minut w temp. 180*C.
Następnie na wystudzony biszkopt układamy mandarynki.
Masa mandarynkowa: w pół szklanki soku rozpuszczamy budynie. Resztę soku zagotowujemy, wlewamy rozpuszczamy budynie i gotujemy chwilę na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Gorący budyń wylewamy na biszkopt z mandarynkami.
Masa śmietanowa: śmietankę schładzamy w lodówce. Następnie ubijamy ją z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania wlewamy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Śmietanę wykładamy na biszkopt.
Następnie układamy na masie ze śmietany biszkopty zwykłe lub w czekoladzie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 815
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Ciasto z masą mandarynkową
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z masą mandarynkową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.