Cielęcina duszona z cebulą

Ocena przepisu

Składniki

  • cielęcina (bez kości) 80 dag
  • cebula 2 szt
  • masło 4 dag
  • białe wytrawne wino 100 g
  • rosołu 1/2 szkl
  • słonina 15 dag
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Opłukane mięso owinąć plastrami słoniny, obwiązać nicią bawełnianą sparzoną wrzątkiem, włożyć do rondla z rozgrzanym tłuszczem i ładnie obsmażyć. Posypać drobno posiekaną cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Podlać winem zmieszanym z rosołem i dusić ok. 2 godz. Pod przykryciem na małym ogniu, przy użyciu płytki azbestowej. Podawać na wygrzanym półmisku, pokrajaną na plastry i polaną wytworzonym sosem, z ziemniakami purre.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1154
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cielęcina duszona z cebulą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.