Cukiniowo-ogórkowa zupa krem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe.
Cukinię opłukać i pokroić w kostkę dodać do bulionu i gotować.
Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gdy cukinia będzie miękka dodać ogórek pogotować jeszcze 5 minut a następnie całość zmiksować blenderem.
Na koniec śmietanę rozmieszać w osobnym naczyniu z odrobina zupy solą, pieprzem i curry, przelać do garnka i wymieszać, Już nie gotować.
Podawać posypaną szczypiorkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 587
Data dodania: 2012-08-11

Zdjęcia

Cukiniowo-ogórkowa zupa krem
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-08-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cukiniowo-ogórkowa zupa krem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.