Cynamonowy kompot

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyj 1 kg śliwek, oderwij ogonki. Owoce ułóż w wysterylizowanych słoikach. Do każdego włóż 1-2 kawałki cynamonu. Do garnka wlej 1 i wody. Wsyp 0, 5 kg cukru (możesz także dodać goździki). Mieszając, zagotuj. Gorącym syropem zalej śliwki w słoikach. Szczelnie zamknij. Na dnie dużego garnka ułóż kilkakrotnie złożoną, lnianą ściereczkę. Na niej ustaw słoiki z kompotem. Wlej wodę o temperaturze zbliżonej do temperatury kompotu. Gotuj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj 20 minut. Po zakończeniu pasteryzacji słoiki wyjmij, postaw do góry dnem. Trzymaj w tej pozycji, aż wystygną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 588
Data dodania: 2011-06-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cynamonowy kompot

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.