Cytrusowiec

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cytryny dokładnie umyć w ciepłej wodzie, a po wyschnięciu zetrzyj z jednej skórkę. Jajka umyć, oddziel żółtka od białek; żółtka utrzyj do białości z cukrem pudrem, białka ubij na sztywną pianę. Wrzące mleko wlewaj powoli do utartych żółtek, ubijając bez przerwy. Żelatynę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do utartych żółtek dodaj gęstniejącą żelatynę, wyciśnięty sok z cytryn i otartą skórkę, oraz ubitą pianę. Masę bez przerwy ubijaj, aż zacznie gęstnieć, po czym przełóż do salaterek. Krem udekoruj obranymi z błonek cząstkami pomarańczy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 680
Data dodania: 2010-03-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cytrusowiec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.