Cytrusowy krem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozdzielam białka od żółtek. W jednej misce ubijam białka, aż będą sztywne. W drugiej łączę żółtka z cukrem i ubijam, aż masa będzie gładka. Następnie do masy żółtkowej dodaję wyciśnięty z cytryny sok, oraz skórkę z pomarańczy, drobniutko posiekaną. Delikatnie mieszam i łączę z pianą z białek. Żelatynę namaczam w 2 łyżkach wrzącej wody z rumem i dodaje do masy. Przekładam deser do pucharków, schładzam i dekoruje przed podaniem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 470
Data dodania: 2011-06-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cytrusowy krem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.