Cytrynowa kapusta

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchew obieramy, myjemy, ścieramy na tarce do warzyw o dużych oczkach. Kapustę oczyszczamy, myjemy, wycinamy głąb, zalewamy mała ilością osolonej wody, dodajemy marchew, gotujemy. Cytryny myjemy, sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, wyjmujemy pestki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, zasmażamy, nie rumienimy, łączymy z cytryną i kapusta, chwile dusimy, mieszamy z posiekanym koperkiem i natką pietruszki, doprawiamy do smaku, podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 723
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cytrynowa kapusta

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.