Cytrynowyy krem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Żelatynę rozpuszczamy w/g przepisu na opakowaniu i mieszamy z sokiem cytrynowym. Dodajemy do masy żółtkowej i mieszamy z pianą z białek. Krem przelewamy do salaterki i odstawiamy do stężenia. Przed podaniem posypujemy czekoladą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 549
Data dodania: 2011-01-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cytrynowyy krem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.