Czarna fasola w przyprawach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolę, szynkę suszoną,wieprzowinę pokroić w kostkę, namoczyć na 5 godzin w oddzielnych naczyniach. Gotować do miękkości w tej samej wodzie, ale oddzielnie. Ogon, nogę, ucho oczyszczone, zalać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Gotowe odcedzić i oddzielić mięso od kości. Wszystkie porcje mięsa pokroić w kostkę i połączyć z fasolą. Na patelni smażyć do zrumienienia posiekaną w kostkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę i czosnek w płatkach. Zawartość patelni przełożyć do garnka z fasolą i mięsem, dodać posiekane papryczki. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, wymieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 2101
Data dodania: 2009-04-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Czarna fasola w przyprawach

2010-02-19 19:35:23

Ciekawy

2010-02-09 00:30:44

Ile tu składników.
Nigdy takiego czegoś nie jadłam na Wielkanoc.
!Alendie#

!Alendie

2009-06-29 14:47:20

Bardzo smaczne, poleca mozna dodac jeszcze troche kolendry, jest super

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.