Czosnkowe kotlety schabowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Schab myjemy, osuszamy, kroimy w plastry o grubości 1 cm, rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy czosnkiem granulowanym i pieprzem, nie solimy. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Przed smażeniem solimy. Panierujemy w mące, rozbitym jajku z odrobiną soli, pieprzu i czosnku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 905
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czosnkowe kotlety schabowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.