Danie z ryżem i pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W rondelku stopić masło, zeszklić pokrojoną cebulę i roztarty z solą czosnek, chwilę smażyć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i kiełbasę. Po chwili wrzucić umyty i osączony ryż i rodzynki, podsmażyć i dodać gorący bulion, gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie płyn. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, podgotować. Dodać drobno posiekaną paprykę i groszek, wymieszać. Wyłożyć na talerz i obsypać posiekanym szczypiorkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1894
Data dodania: 2011-03-30

Zdjęcia

Danie z ryżem i pieczarkami
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-03-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Danie z ryżem i pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.