Delikatna zupa rybna

Ocena przepisu

Składniki

  • cebula 1 szt
  • por 1 szt
  • pomidory 4 szt
  • czerwona papryka 1 szt
  • świeża papryczka peperoni 1 szt
  • masło 1,5 lyżki
  • kminek w proszku 1 łyzeczka
  • suszony tymianek 1 lyżka
  • wywar warzywny wegetariański (może być instant) 3/4 L
  • filety z ryby (np.halibut) 400 g
  • sól szczypta
  • kwaśna śmietana 3 lyzki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać, por oczyścić, dokładnie umyć. Warzywa pokroić w cienkie plasterki. Pomidory naciąć na krzyż, krótko obgotować w gorącej wodzie, obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić w drobna kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, przeciąć na pół, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Peperoni przepołowić, wydrążyć i drobno posiekać. Masło rozpuścić w garnku i dusić na nim uprzednio przygotowane warzywa ciągle mieszając, dodać kminku oraz tymianku i dolać wywaru. Całość dusić pod przykryciem przez około 5 minut. Przez ten czas umyć filety z ryby, osuszyć, pokroić na kawałki, posolić, dodać do warzyw i gotować dalej zupę przez około 10 minut. Zupą napełnić 2 talerze, przybrać kleksem z śmietany.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1011
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Delikatna zupa rybna

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.