Deser budyniowy

Ocena przepisu

Opis

Deser budyniowy

Składniki

Sposób przyrządzenia

Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu (ja gotowałam 1 budyń w 1,5 szklanki mleka). Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gorące budynie przekładamy do przygotowanych szklaneczek lub pucharków zostawiając połowę jasnego. Na wyłożony budyń kładziemy umyte rodzynki i kilka wydrylowanych wiśni. Przykrywamy resztą budyniu. Deser zostawiamy do przestygnięcia. Na wierzchu układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką. Budyń musi mieć kremową konsystencję. Nie może być sztywny ani zbyt rzadki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 484
Data dodania: 2011-05-19

Zdjęcia

Deser budyniowy
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-19
Deser budyniowy
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser budyniowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.