Deser jagodowy

Ocena przepisu

Składniki

  • jagody 300 g
  • twarożek 200 g
  • likier migdałowy 2 łyżeczki
  • miód 1 łyżka
  • śmietanka 50 g
  • płatki migdałowe 4 łyzki

Sposób przyrządzenia

Jagody przebrać, umyć i osuszyć. Twarożek wymieszać na jednolitą masę z likierem i miodem. Śmietanę ubić na sztywno i ostrożnie połączyć z masą. Dodać jagody i rozłożyć do miseczek. Płatki migdałowe uprażyć bez tłuszczu na patelni z grubym dnem i przed podaniem posypać nimi krem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 678
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser jagodowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.