Deser kefirowo-jagodowy

Ocena przepisu

Składniki

  • truskawki 250 g
  • świeże maliny 125 g
  • jagody lub porzeczki 125 g
  • kefir 300 g
  • słodzik lub miód 4 lyzki
  • wyłuskane pestki słonecznika 2 łyzki
  • migdały wyłuskane 2 lyżki
  • melisa posiekana 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Owoce przebrać, oczyścić, umyć, dokładnie osączyć, przełożyć do dwóch deserowych miseczek. Uprzednio przekroić truskawki na pół lub na cztery części. Kefir posłodzić i polać nim owoce. Całość posypać pestkami słonecznika (wyłuskanymi), migdałami oraz melisą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 675
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser kefirowo-jagodowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.