Deser z malin

Ocena przepisu

Składniki

dekoracja

  • słodka śmietana 4 łyżki
  • mięta 6 listków

Sposób przyrządzenia

Maliny przebrać, umyć, kilka ładnych owoców odłożyć na bok, pozostałe rozgnieść i przetrzeć przez sito. Żelatynę namoczyć na około 5 minut w zimnej wodzie. Płynną śmietanę zmieszać razem z około 120 ml wody w metalowym naczyniu. Dodać żółtka i frutilozę, a następnie ubić trzepaczką. Całość ubijać na parze tak długo, aż powstanie lekko gęsta masa. Krem odstawić do schłodzenia i delikatnie wymieszać z malinowym puree. Żelatynę dokładnie wycisnąć i rozpuścić w garnku na małym ogniu, a następnie wymieszać z malinowym musem. Całość połączyć z bitą śmietaną. Przełożyć do 2 deserowych miseczek, pozostawić w chłodzie przez około 1, 5godziny i na koniec przybrać pozostałymi malinami oraz listkami mięty.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 681
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser z malin

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.