Deser z ryżem i bananami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż lekko przesmażamy na oliwie, wlewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy i gotujemy, aż mleko zostanie wchłonięte przez ryż. Zestawiamy z ognia, dodajemy śmietankę i mieszamy. Banany obieramy, kroimy w plasterki, lekko podsmażamy na oliwie i mieszamy z ryżem. Śmietanę mieszamy z cynamonem, rodzynkami, żurawiną i polewamy deser. Dekorujemy pokrojonymi morelami i posypujemy rodzynkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 886
Data dodania: 2011-03-30

Zdjęcia

Deser z ryżem i bananami
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-03-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser z ryżem i bananami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.