Domowa skórka cytrynowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cytryny sparzyć, wyszorować, osuszyć, podzielić na ćwiartki, oddzielając skórkę od owocu. Ze skórek usunąć białą część (albedo) i skórki pokroić w paseczki.
Pokrojoną skórkę wrzucić do rondelka, zalać 1 szkl. wody i gotować 15 min, po czym odcedzić.
Do garnuszka wlać pozostałą wodę, dodać cukier i gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie wrzucić paseczki cytryny i gotować na minimalnym ogniu do momentu, aż woda prawie cała wyparuje.
Rozłożyć paski cytryny na papierze do pieczenia do wyschnięcia na całą noc.
Następnego dnia wysuszone skórki można pokroić w kostkę i przełożyć np. do słoiczka.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 331
Data dodania: 2012-01-18

Zdjęcia

Domowa skórka cytrynowa
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-02-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowa skórka cytrynowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.